A Szomor Farm

A SZOMOR ÖKOFARM
Egyediségünk titka abban rejlik, hogy kézműves termékeinkben az állatok által legelt első fűszáltól a legutolsó szem fűszerig, minden naturális, egészséges környezetből származik. Ezzel tudjuk garantálni, hogy a magas minőségű hús zamatát Ön a kolbászainkban, a szalámiainkban és minden más termékünkben is érezhesse.

 

FARMUNK RÖVID TÖRTÉNETE:
A Kiskunsági Nemzeti Park területén Apaj környékén mezőgazdasági tevékenységet kezdtünk el folytatni. Majd megkezdődött a gyenge minőségű szántóterületek viszagyepesítése.
A volt állami gazdaság területén egy újszerű gazdálkodási tevékenységet kísérleteztünk ki és folytatunk a mai napig. Megindult szakembereink által kikísérletezett és megtermelt fűmagkeverékkel történő gyepesítés, és a háborítatlanságának biztosítása, melynek köszönhetően a térségben a túzokállomány példányszáma 300-ról 600 példány fölé nőtt.
Megnyitottuk húsfeldolgozó üzemünket, amelynek fő profilja a Magyar Szürkemarha hús feldolgozása. Főleg szalámi féléket készítünk, ami leginkább nemzeti parki védett területeken nevelkedett szürkemarhából és bivalyból készül.